2280 лева на месец издръжката на домакинство с две деца

издръжка на семейство

2280 лева струва издръжката на четиричленно семейство. Това съобщават от Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ.

С увеличаването на цената на тока се очаква поскъпване и на редица основни стоки и услуги. Така разходите за издръжка на домакинство с две деца са се увеличили с около 40 лева на месец и достигат около 2280 лева месечно – по 570 лева на член от семейството.

С такъв доход обаче разполагат много малка част от българите, категорични са от КНСБ.

Повишаването на цената на тока и свиването на потреблението ще повлияят пагубно на малките производители.

Засега не се наблюдава увеличение на цената на тока. Въпреки това разходите за отопление са непосилни за голяма част от българите, а държавата не прави нищо по въпроса.

За миналия зимен сезон енергийни помощи са получили над 251 000 души – едва 16% от живеещите под прага на бедността в България, посочиха експертите от КНСБ.

Вижте също...

5 Responses

 1. Анонимен казва:

  нали станахме членка на европейския съюз, цените станаха европейски, а заплатите си седян същите, само депутатските доходи станаха европейски. да еба и евро съюза и българските политици крадливи

 2. анонимен казва:

  Откачена държава! Ние сме 3 членно семейство и сме с по-малко от 1000лв на месец! Омръзна ми от мизерията в тази шибана държава! Ако скоро не започнат да се повишават доста доходите,депутатите ще бъдат разстреляни от народа си!

 3. Анонимен казва:

  То това повишение няма просто откъде да дойде. Във борд сме, БНБ не може да печата пари и отгоре на това сме в дефлация 14-15 месеца. Бизнесът, малкия и средния, от който се чакат работни места, се задушава, буквално. За 7-8 г. токът се увеличи няколко пъти, газта 2 пъти, местните данъци скочиха също в пъти. И това на фона на същите а и намаляващи обороти. Това горното изяжда печалбите, колкото и да с малки и просто няма как цената на труда да се вдига. Просто няма откъде. Парите са в държавата, под формата на ДДС и данъци, и в общините под формата на местни данъци и европроекти. То и затова е парадоксът всеки да се стреми на държавна и общинска работа, която в нормалните държави е в пъти по-ниско платена от частния сектор. Отделно оскъдните средства, които се харчат за обществени поръчки, се печелят от точно 5 фирми, които влачат проектите с месеци, само и само да не наемат други хора или подизпълнители. Секторите, където могат да се вдигнат заплатите са – енергетика, в държавната и общинска администрация, строителството, ако ги натиснат за по-високи прагове (което няма да стане), в търговията и производство на горива, IT. Всички други сектори затъват все повече, особено земеделие, търговия, хотелиерство и т.н.

 4. Анонимен казва:

  До 18:00 Ако не сме в борд пари за по-добри заплати ще има ли? Имало дефлация, а ако има хиперинфлация ще се вдигнат ли доходите? Каквито ни управниците, такъв ни е и бизнеса, затова и доходите на повечето българи са около минималната заплата. И скоро това няма да се оправи, а и дали въобще ще се оправи!

 5. Свободен българин - експат казва:

  Тази сметка е правена за дупетатски семейства. Ако не сте от тях гледайте към Терминали 1 и 2. Ако останете в България – спукана ви е работата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>