13 фирми готови да посрещнат зимата в община Кърджали

13 фирми чистят в Кърджали през зимата

Договорите, подписани с тях, са тригодишни и изтичат през 2015 година

Община Кърджали е готова да посрещне зимата. Това заяви заместник-кметът инж. Юсеин Ахмед. Общо 13 са фирмите, които ще се грижат за зимното почистване по четвъртокласната пътна мрежа и в чертите на града. Те са избрани с конкурс преди две години, като договорите, подписани с тях, са тригодишни и изтичат през 2015 година. Извършена е проверка за състоянието на техниката за работа при зимни условия, както и за редовността на застраховката на машини и хора.
Цялата организация по посрещане на зимата и зимното поддържане на пътищата е подчинена на план, съгласно който общината и всички звена трябва да действат в координация. Той е съгласуван както на общинско, така и на областно ниво, съобщава на сайта си общинската администрация.
Сред акцентите в плана са създаване на организация за непрекъснато дежурство в общината, вариант за временна организация на движението при влошени метеорологични условия, създаване на организация за почистване на уличната и общинската мрежа.

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>