24 акта за нарушения по Закона за горите в Кърджалийско само за един ден

незаконна сеч

24 акта за установени административни нарушения по Закона за горите са съставили от Регионална дирекция по горите – Кърджали, само на 29 ноември 2014 г.

По нареждане на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по горите /ИАГ/ инж. Тони Кръстев започнаха съвместни проверки в горските територии в Кърджалийска и Хасковска област. Проверяват се обекти за добив на дървесина независимо от собствеността им, както и райони с концентрация на незаконна сеч.

През декември проверки ще бъдат извършени на територията на Държавно ловно стопанство „Женда“ и Държавните горски стопанства в Крумовград и Кирково. След това ще продължат в Държавните горски стопанства в Ивайловград и Свиленград. Целта е пресичане на незаконния добив на дървесина, каза директорът на РДГ инж. Юсеин Ефендиев.

В събота на територията на Държавното горско стопанство в Хасково са съставени 24 акта за превоз на незаконно отсечени дърва на огрев. От нарушителите са иззети 12 каруци, с които са превозвали дървата.

Всеки понеделник РДГ ще информира обществеността чрез медиите.

Дирекцията ще извърши проверки и на всички фирми, които добиват дървесина. И те са длъжни да разработят система за недопускане продажбата на незаконно добита дървесина.

Валери КОВАЧЕВ

Вижте също...

1 отговор

  1. един казва:

    Поздрави за новото ръководство и успех.Крайно време беше някой да се опита да сложи ред в горите.Дано успеят да „озаптят“ беззаконията и лакомията на някои,които обърнаха горите в бащиния.Дали не е време и да се спре износа на дървесина?Проверките да не спират и НИКАКВА МИЛОСТ към нарушителите !Мургавите братя секат безнаказано и дървета в парковете на града ни.Докога МВР,общинска власт и останалите оторизирани органи ще са само наблюдатели?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>