12 400 лева за болни дечица в кампанията на областния управител „Да подарим надежда за Коледа“

Инициатива на областния управител "Да подарим надежда за Коледа"

За съвсем кратък срок  училищата, фирмите и държавните институции събраха 12 4000 лева в кампанията на областния управител Илия Илиев „Да подарим надежда за Коледа“, съобщи самият той на мила среща с родителите и техните болни дечица. Кампанията се разгръща за девета година. Мисля, че събрахме една добра сума. Благодаря на партньорите ни – Регионалния инспекторат по образованието, ОДК и Народно читалище „Обединение“. В кампанията се включиха над 100 фирми и държавни институции, над 20 училища също – в благотворителен базар, каза Илиев. Специална благодарност искам да изкажа и Инициатива на областния управител "Да подарим надежда за Коледа"на ГПЧЕ „Христо Ботев“, които събраха от благотворителния си концерт 2700 лева, една добра сума.

За последните шест години в кампаниите на областния управител за лечение на деца в навечерието на Коледа и Нова година са дарени над 73 000 лева, така че това е една Инициатива на областния управител "Да подарим надежда за Коледа"много добра кампания, която трябва да се продължи в помощ на дечица в нужда, направи равносметка областният управител преди да връчи договорите за дарение от тазгодишната инициатива. Той подари също на малкия Рамадан, на 1  година и на 5-годишната ГабриелаГеоргиева по един голям плюшен мечок. Рамадан от село Божак е със заболяване на храносмилателната система и се храни изключително трудно. Габриела е със заболяване церебрална парализа.

Нямам думи, с които да изразя благодарността си за тази кампания, каза просълзен бащата на едногодишния Рамадан Йълмаз Хасан. Дано и занапред да помагате на такива деца, които наистина имат нужда от помощ. Хиляди благодарности ви дължа, бъдете живи и здрави.

Присъединявам се към благодарностите. Терапевтичното столче, което ще купим, ни беше много необходимо, но не можехме да си го позволим. Габриела ходи в Дневния център за деца с увреждания в София, нуждае се от рехабилитация, каза майката Недялка Георгиева.

Текст и снимки: Радка ПЕТКОВА

Вижте също...

1 отговор

  1. Анонимен казва:

    общинските съветници ще дарят ли от незаслужените високи хонорари от 500 лв които си гласуваха. скоро имаше такъв слух

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>