17 970 души провериха здравноосигурителния си статус в НАП в Кърджали

Най-често хората са проверили здравния си статус в НАП в Кърджали

51 602 граждани са поискали услуги в офиса на НАП в Кърджали през миналата година. Най-често са идвали за справки за здравноосигурителния статус – 17 970 граждани. На второ място е подаването на данъчни и осигурителни декларации – 10 724 души. 10 311клиенти са дошли за издаване на различни по вид удостоверения.
През миналата година са приети и обработени общо 17 629 декларации – за корпоративен данък и облагане доходите на физическите лица. По Интернет са подадени 2 405 декларации, което е ръст от 13,6 % спрямо предходната година. 1 987 са издадените ПИК за изминалата година.
Съветваме своите клинти да ползват електронните услуги на агенцията, достъпни в сайта на НАП – www.nap.bg. Те са удобни, безплатни, достъпни са 24 часа в денонощието, казват от Агенцията в Кърджали. Кърджалийци могат да се възползват от електронните услуги и чрез ПИК – кода. Издаването му отнема няколко минути на гише във фронт-офиса. Чрез него гражданите ще имат достъп до своята данъчно-осигурителна сметка, ще следят за нередности в договорните отношения със своя работодател както и да подават искания за издаване на удостоверение или друг документ и не на последно място да подават годишните си данъчни декларации. По този начин спестяват едно лично посещение в данъчната администрация.

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>