11 000 спортни обувки и дрехи менте откриха митничари на „Капитан Андреево“

maratonki i drehi mente

maratonki_mente11 000 спортни обувки, текстилни изделия и аксесоари със съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост на 15 световноизвестни марки задържаха при съвместна проверка служители на МВР и Агенция „Митници“ на Митнически пункт „Капитан Андреево“.
Стоката е била превозвана с камион с румънска регистрация, пътувал от Турция през България за Румъния. Камионът е отклонен от служители на МВР за щателна митническа проверка. maratonki i drehi menteМитническите служители откриват, че част от стоките в групажа носят знаци на запазени търговски марки. В колетите са открити 6 095 чифта маратонки и мъжки обувки, по-голяма част с логото на „Converse“, „Nike“, „Puma“ и „Adidas“. Сред фалшификатите са още 3 045 спортни комплекти, анцузи, ризи и панталони на „Puma“, „Аrmani“, „Nike“, „Adidas“, 1 050 тениски и ризи с логото на „Tommy Hilfiger“, „ Polo“ , „Lacoste“, 480 чифта чорапи на „Calvin Klein„, както и 330 чанти и портмонета на „Тommy Hilfiger“ .
В изпълнение на Европейски Регламент относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Вижте също...

1 отговор

  1. М.Б. казва:

    Нета е пълен със сайтове, които продават ментета. Никакъв контрол. Няма такава държава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>