Момчетата на “Арда Уникум” се класираха първи в групата си

  • Привлякоха двама нови треньори от националната спортна академия

В края на миналата седмица на басейн „Арпезос” в Кърджали се проведе финалният турнир по водна топка при момчетата, група „С”, от държавното първенство. Момчетата на „Арда Уникум” се класираха на първо място, с което още веднъж утвърдиха името на школата. „Арда Уникум” се наложи срещу отбора на „Дръзки” – Варна с 16:1, като мачът бе прекъснат след „водния нокаут”според новите правила в третата си част след получаването на 15 точки разлика между двата тима. С 11:9 отборът се наложи над другия кърджалийски отбор „Арда 2008”.
Най-оспорваното дерби бе срещу „Левски” – София. Момчетата на „Арда Уникум” убедително водиха през първите три части на мача, но в последните минути на четвъртата част софиянци изравниха резултата и срещата приключи с равен резултат 6:6. Нашият тим обаче бе с по-добра голова разлика и се класира първи в групата.

Играхме добре, въпреки че бяхме без двама от основните си играчи. Поради заболяване в игра не влязоха първият ни вратар и един от нападателите, но се справихме, казва старши треньорът и президент на отбора Калин Карагяуров.

За да отговори на нарастващия брой на децата, желаещи да тренират, и да продължи с утвърждаването на школата, Карагяуров е привлякъл и двама нови треньори в „Арда Уникум”. С децата ще тренира Иван Кръпков, а Васил Шукеров ще бъде помощник-треньор при мъжете. Двамата нови треньори са специалисти от националната спортна академия.

От 3 до 5 юли в София „Арда Уникум” отново ще се бори за призово място в група „С” този път при юношите младша възраст. Кърджалийският тим ще се изправи срещу „Локомотив” – Русе и „Красна поляна” – София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *