Шведски компании проявяват интерес към българския бизнес

Шведски компании търсят възможности за български малки и средни фирми да им станат поддоставчици. Това стана ясно при среща на зам.-изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Никола Стоянов с Мантас Залаториус, зам.-председател на шведската сродна организация Business Sweden. Скандинавските фирми търсят сътрудничество във всички сектори на индустрията, леката промишленост и селското стопанство. Business Sweden работи в услуга на шведските компании и по тази линия ще оказва съдействие за намирането на партньори в България заедно с нашата Агенция за малки и средни предприятия, заяви Никола Стоянов. Швеция ще е врата за българските компании за пазарите в цяла Скандинавия, обяви от своя страна Мантас Залаториус.
Агенциите ще започнат да си сътрудничат за улесняването на контактите между бизнеса от двете страни. В момента има сериозен недостиг на надеждна информация за възможностите и в двете държави. Business Sweden изразиха готовност да споделят своя опит с българската агенция за изграждането на нова стратегия за развитие на дейността им и мрежата от партньори на фирмите с цел оптимални ползи за бизнеса.
Никола Стоянов отправи покана за посещение в България към ръководството на шведската организация за запознаване с бизнес средата у нас и провеждане на срещи за установяване на сътрудничество. Той беше част от делегацията на министъра на икономиката Божидар Лукарски в Швеция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache