14 разпространители и притежатели на дрога разкрити през септември в Кърджали

droga

Акциите срещу наркоразпространението в областта продължават с нови разкрития на криминалистите, съобщават от регионалния пресцентър на ОД на МВР. Двама притежатели на марихуана са задържани от полицаи в областния център вчера. Незабавни производства са образувани в Районното управление в Кърджали срещу Ш.Ю./24/ и 17-годишен. Непълнолетният, който е от Айтос, бил проверен снощи около 22 часа на булевард ”Беломорски” в Кърджали. Полицаите открили 30 грама суха листна маса, предназначена за разпространение. Пакетче от същата дрога е намерено при проверка на 24-годишния кърджалиец около 12,30 часа в кв.”Възрожденци” в областния център. Видът на наркотиците е установен с тестове. Марихуаната е иззета и е на съхранение в Районното управление в Кърджали. През последния месец на територията на областта са разкрити 14 производители, разпространители и притежатели на наркотици. Най-голямото количество бе иззето от землището на село Бял извор – 45 кг марихуана, отглеждана от 21-годишен, срещу когото е образувано досъдебно производство.

Вторият крупен производител бе в село Черничево. От дома на 60-годишен полицаите иззеха 3 кг суха листна маса марихуана, 4 растения с височина до 2,5 м от дворно място и 23 саксии от тераса на втория етаж на къщата. По случая е образувано досъдебно производство. В седем от случаите е открит хероин, като най-голямото количество – около 200 дози, беше намерено в обемната прическа на 27-годишна жена. Специализираните операции за противодействие на наркоразпространението в областта са свързани с предстоящото начало на учебната година, като целта е да бъдат неутрализирани производителите и разпространителите на дрога.

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>