27 тона дизелово гориво без документи задържаха мобилни митнически групи в Хасковска област

dizel

27 тона дизелово гориво без документи разкриха и задържаха мобилни митнически групи в Хасковска област. Горивото е открито в три бензиностанции и цистерна, превозваща дизел към една от тях. Обектите са селектирани за проверка от митническите служители. В две бензиностанции в Хасково и една в Димитровград са открити общо 22 тона дизелово гориво. В цистерна, пътуваща към една от бензиностанциите, митническите служители са открили още 5 тона дизелово гориво. Лабораторната проба, взета от служители на „Контрол качество на течни горива“ към Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, показва, че в горивото няма изискуемият бикомпонент и доказва, че представените документи не са за открития в обектите дизел, за който всъщност няма никакви редовни документи.
В едната бензиностанция в Хасково нивомерната система не е била пломбирана, а в тази в Димитровград въобще няма нивомерна система.
Горивото е задържано. Съставени са актове, предвиждащи глоба в двойния размер на дължимия акциз и равностойността на горивото.

Вижте също...

1 отговор

  1. танер казва:

    А какво ще стане сега със задържаното гориво.??

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>