27 тона дизелово гориво без документи задържаха мобилни митнически групи в Хасковска област

dizel

27 тона дизелово гориво без документи разкриха и задържаха мобилни митнически групи в Хасковска област. Горивото е открито в три бензиностанции и цистерна, превозваща дизел към една от тях. Обектите са селектирани за проверка от митническите служители. В две бензиностанции в Хасково и една в Димитровград са открити общо 22 тона дизелово гориво. В цистерна, пътуваща към една от бензиностанциите, митническите служители са открили още 5 тона дизелово гориво. Лабораторната проба, взета от служители на „Контрол качество на течни горива“ към Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, показва, че в горивото няма изискуемият бикомпонент и доказва, че представените документи не са за открития в обектите дизел, за който всъщност няма никакви редовни документи.
В едната бензиностанция в Хасково нивомерната система не е била пломбирана, а в тази в Димитровград въобще няма нивомерна система.
Горивото е задържано. Съставени са актове, предвиждащи глоба в двойния размер на дължимия акциз и равностойността на горивото.

конкурс за деца в Кърджали
Механа "Стената"
Ресторант "Русалка"
Музикална школа
Денобощна траурна агенция "Ритуал"
Обреден дом Кърджали

Анкета

Най-напред с какво да се заеме местна власт в Кърджали след изборите?

Покажи резултатите

Loading ... Loading ...