„GISSEN в страната на гочетата” – карикатурна премиера

„GISSEN в страната на гочетата” е новата премиерна изложба с карикатури в най-голямата българска виртуална платформа за съвременно изкуство www.gissenbg.com 27-те карикатури са само малка част от впечатленията, които натрупах, но за тази експозиция съм подбрал само най-знаковите, твърди авторът. Gocheta-001Страната на гочетата е реално географско измерение, подобно на шоплука. Хората, които живеят там, имат своите общи и индивидуални характеристики, но най-отличителната им черта е тази, че са гочета. Това не е политическа сатира, въпреки че има отделни елементи на такава, това е просто психологически и философски анализ на дадената порода, твърди авторът.

Gocheta-002Живко Тенев – GISSEN е един от най-популярните съвременни български карикатуристи. Всяка сутрин информационният портал Антен Ер стартира информационната си емисия с негова карикатура. GISSEN има над 4500 публикувани карикатури в медиите и повече от 120 участия в международни изложби на Gocheta-017карикатурата на петте континента. Печелил е награди в Италия, Сирия и Китай.
Изложбата „GISSEN в страната на гочетата” ще остане в галерията до края на годината, но ще бъде премиерна само до 15 октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache