„GISSEN в страната на гочетата” – карикатурна премиера

„GISSEN в страната на гочетата” е новата премиерна изложба с карикатури в най-голямата българска виртуална платформа за съвременно изкуство www.gissenbg.com 27-те карикатури са само малка част от впечатленията, които натрупах, но за тази експозиция съм подбрал само най-знаковите, твърди авторът. Gocheta-001Страната на гочетата е реално географско измерение, подобно на шоплука. Хората, които живеят там, имат своите общи и индивидуални характеристики, но най-отличителната им черта е тази, че са гочета. Това не е политическа сатира, въпреки че има отделни елементи на такава, това е просто психологически и философски анализ на дадената порода, твърди авторът.

Gocheta-002Живко Тенев – GISSEN е един от най-популярните съвременни български карикатуристи. Всяка сутрин информационният портал Антен Ер стартира информационната си емисия с негова карикатура. GISSEN има над 4500 публикувани карикатури в медиите и повече от 120 участия в международни изложби на Gocheta-017карикатурата на петте континента. Печелил е награди в Италия, Сирия и Китай.
Изложбата „GISSEN в страната на гочетата” ще остане в галерията до края на годината, но ще бъде премиерна само до 15 октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache