Зрелостничките Моника и Александра от ГПЧЕ „Христо Ботев“ вече са приети за студентки

Възпитаничките на Езиковата гимназия в Кърджали получиха сертификати и отлични оценки на Национално състезание по природни науки и екология

Дванадесетокласничките Моника Кривошапкова и Александра Иванова от ГПЧЕ „Христо Ботев“ в Кърджали за пореден път спечелиха призово място за своето училище в XIV Национално състезание по природни науки и екология, което се проведе от 16 до 18 октомври във Варна. Журито оцени високо изявата на възпитаничките на езиковата гимназия и ги класира на второ място.

В състезанието участваха 33 отбора от елитни училища в цялата страна. Участието на ученици от Езиковата гимназия в състезанието вече е традиция и винаги успешно. Отборът с ръководител Катя Славова представи темата „LED осветлението – технология на бъдещето“. Момичетата впечатлиха компетентното жури и останалите участници с атрактивен постер и интересна презентация. Затова Моника и Александра получиха сертификати и оценки „Отличен 6“ от преподавателите от висшите учебни заведения, членове на журито.

Заради тези постижения двете зрелостнички са приети за студентки без конкурсен изпит във всички специалности „Физика и химия“ в Софийския университет, ХТМУ в София и Югозападен университет в Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache