Лютви Местан уби три вълка за 20 минути в Нановишкия балкан

Това са първите три вълчи трофея в ловната кариера на госта на дружинката

Първия си глиган удари и младият ловец Аптула Шабан

В съботния излет на ловците от Нановишката дружинка – още на първата гонка, на една пусия, един ловец успя да убие за по-малко от двадесет минути три вълка. Сполуката бе на госта на дружинката-  Лютви Места

Още рано сутринта ловците бяха разставени по пусиите на ловно поле „Постник”. Вдигнатата от викачите вълча глутница тръгна към пусията на Лютви Местан. Пред ловеца изскочиха три вълка. С точни изстрели на автоматичната си пушка Местан успя да повали за по-малко от 20- минути и трите звяра.

По-късно ловците откриха и следите на четвърти вълк, който бе успял да се измъкне от блокадата.

В ловната си кариера съм убивал глигани, но не и вълци- сподели Местан. Голямата ми мечта бе да убия и вълк. На 6 декември богинята на лова Диана ми помогна. За толкова кратко време да убия не един, а три вълка. Благодаря на домакините, които ме поканиха.

5

Тази снимка ще краси календара на дружинката за 2016 година

Това е невероятна сполука – коментираха случката топ стрелецът Шабан Аптула, имащ в сметката си десет убити вълка и председателят на дружинката Танер Фикри.

Глиган за Аптула Шабан

Глиган за Аптула Шабан

Успешният вълчи лов на Местан впечатли и пастирите в околността. Бяхме пропищяли от набезите на вълците по стадата ни, казаха те. Затова дадохме дума на авджиите – успеят ли да убият десет вълка за сезона – даваме им три коча за курбан. Досега бяха убили пет. През съботния излет броят им нарасна и станаха осем. Остават им още два и халал да им са трите курбана.

Излетът не приключи само с трите убити вълка, падна и един глиган. Той бе първият в ловната кариера на младия ловец Аптула Шабан.

Стайко КАФОВ

Снимки: Стайко КАФОВ

2 коментара

  1. Анонимен каза:

    В случаите когато началството е на лов другите авджии от групата умишлено оставят, даже подпомагат началника да отстреля улова, по този начин става подмазването при авджиите.

  2. анонимен каза:

    И при бай Тошо беше така.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache