Кога и на какво ще се ловува по време на празниците

Днес се ловува на водоплаващ дивеч, групово на дива свиня, хищници и местен дребен дивеч, където има утвърден график, а утре – 25 декември само на водоплаващ дивеч. На 26 и 27 декември ще се ловува на водоплаващ дивеч, групово на дива свиня, хищници и местен дребен дивеч, където има утвърден график.
На 1 януари е разрешен лова на водоплаващ дивеч, а на 2 и 3 януари на водоплаващ дивеч, групов лов на дива свиня, хищници и местен дребен дивеч, където има утвърден график.
При ловуването да се спазват стриктно Закона за лова и опазване на дивеча, Правилника за прилагане на Закона за лова и опазване на дивеча и другите нормативни документи за лова, припомнят от Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали. Трябва да се спазват стриктно правилата на безопасност по време на лов. През празничните дни настроението е приповдигнато, затова ловците не трябва да забравят, че е забранена употребата на алкохол преди и по време на лов. На места може да има заледени терени. Преминаването през тях става с изпразнено оръжие. Забранена е стрелбата по шум или по неясно видима цел, както и стрелба над главите на хората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache