Търсят 200 работници за японския завод в Димитровград

  • Турската „Sa-Fa” мести парцела на фабриката за автомобилни фарове на пътя за Хасково

Заявка за 200 работници за бъдещия японски завод за авточасти край Димитровград ще бъде обявена още в началото на март в хасковското бюро по труда, съобщи кметът Иво Димов. Инвестицията за построяването на производственото предприятие ще надхвърли 60 млн. евро.
Наетите работници ще са хиляди. В момента се търсят 200 души, които ще преминат специално 6-месечно обучение. Обучението на служители ще върви паралелно с изграждането на завода. Строително-монтажните работи се очаква да започнат през март. Самото обучение ще бъде в чужбина и в страната.
Конкретни изисквания за квалификация и стаж все още не са упоменати в Бюрото по труда. Вероятно ще се изисква техническо образование, висше за някои позиции и средно за други, както и професионален опит.
Както писа и „Нов живот”, заводът ще е за авточасти и електрическо оборудване за автомобили. Името на инвеститорите са пази в тайна по тяхно желание, но както kmeta.bg предположи още през декември 2015 г. това най-вероятно е японският гигант „Ядзаки”.
Японците вече имат два завода в Пловдив и Ямбол (на снимката).
И другият бъдещ завод за авточасти в Димитровград – този на турската фирма „Sa-Fa” ще бъде на частен парцел на първокласния четирилентов път за Хасково и в близост до пътния възел с АМ „Марица”.
Недалач от тях, на терена на някогашното военно летище община Хасково планира създаването на индустриална зона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache