Най-щастливите снимки на кърджалийци във Фейсбук

За Международния ден на щастието 20 март Арт движение КРЪГ представя в Арт галерията 82 от най-щастливите фотографии на кърджалийци, споделени в социалната мрежа фейсбук и подбрани от младите доброволци на организацията.

index20 март е обявен от ООН за Международен ден на щастието с резолюция от лятото на 2012 г. по инициатива на най-щастливата страна в света – Бутан. Хималайското кралство е единствено в света, което прилага алтернативната мярка за национален и социален просперитет, наречена „брутен национален индекс на щастието” (GNH). Този индекс отхвърля „измерването” на щастието само с показателите за икономическо и материално благоденствие и въвежда измерители за „духовното благосъстояние на гражданите”, на които се отдава толкова значение, колкото и на материалното.

щастливи сн4Социалните мрежи ни позволяват да споделим най-щастливите събития публично, като част от „брутния национален индекс на щастието”. С изненада ще видим в изложбата на Арт движение КРЪГ, в която са представени най-щастливите снимки на кърджалийци, споделени в интернет, че щастливите дни, преживяни от нас в Кърджали, са много повече. щастливи снимки2Щастието е фундаментална човешка цел и споделянето на най-щастливите моменти е част от неговата природа. Журналисти, студенти, жители на селата, кърджалийци, живеещи в чужбина, момичета, жени, татковци, директори на училища, мениджъри на фирми, деца от селата, поети, художници, депутати и представители на общинската и областната администрация споделят с еднакво вдъхновение най-щастливите моменти от своя живот в социалната мрежа. Кметът, областният управител, Цвета Караянчева, Мустафа Ахмед, Сезгин Бекир, Милко Багдасаров, Ферди Мурад, Иван Бунков, Георги Кулов, Миро, Мухаррем Али, Сабиха Местан, Мехмед Мехмед, Елисавета Кехайова, Галина Кючюкова, Вилдан Байрямова, Екатерина Георгиева, Васил Анастасовски, Венцислав Стайков, Красимира Живанова, Недим Мустафа и куп младежи са само част от авторите на щастливи фотографии.

щастливи сн3Изложбата се открива на 20 март (неделя) с посланието на кампанията – направи Международния ден на щастието свой личен ден за споделяне на щастие с другите и мисли щастието като енергия за един по-добър свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache