Наши ловни трофеи със златни медали от национална изложба

Отлично се представиха ловците от Ловно-рибарското сдружение в Кърджали на Седмата национална трофейна изложба, провела се от 30 март до 3 април в рамките на международната изложба „Природа, Лов, Риболов” в Пловдив. От девет представени трофея пет са оценени със златни медали.

Рогата от сръндак, отстрелян от д-р Георги Янчев в местността Гириш на територията на дружина Стремци, са оценени с 148,53 точки и са  носител на златен медал. Нареждат се  на трето място в страната от общо 91 трофея от европейска сърна.

Станислав Стоянов от дружина Кърджали-2 участва с два комплекта глиги от дива свиня, които са оценени със  златни медали. Единият  е на 17-о място, а другият – на 46 място. Ударил е прасетата в местността Дамбалъ.

Председателят на сдружението Васил Дончев също е  сред отличниците.  Черепът от чакал, който е  отстрелял в общинската горичка край Кърджали, е оценен със злато.  Златен медал е  присъден и за черепа от чакал на Недялко Делчев от дружина Перперек, ударен в Болярци.

Трофеите  са оценявани от 17-членна национална комисия за оценка на ловни трофеи, оглавявана от главния секретар на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България” инж. Васил Василев.

Валери НЕДЯЛКОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache