Успешeн олимпийски поход на възпитаниците от ГПЧЕ „Христо Ботев“

Успешният олимпийски поход на възпитаниците от ГПЧЕ „Христо Ботев“ продължава. След оповестяването на резултатите от националния кръг на олимпиадата по немски език, в гимназията дойде и добрата новина, че Кадир-Вахид Хубенов получава оценка Отличен (5,75) и се нарежда сред най-добрите ученици, владеещи немски език в цялата страна на втора позиция. Негов подгласник е Георги Базлянков с оценка Отличен (5,50). Резултатите на абитуриентите не са случайни. Те участват ежегодно в олимпиадата по немски език и печелят призови места. Тези постижения дават възможност на талантливи ученици да работят в групи по проект „С грижа за всеки ученик“ и да надграждат знанията си.
Ежегодното най-престижно състезание в календара на Образователното министерство се провежда в три кръга – общински, областен и национален. Участниците се разделят на пет групи спрямо съответния клас и се конкурират на финалния кръг с най-добрите в страната. Доказателства за това са и резултатите и на другите ученици от осми, девети и десети клас, които достигат до финала и се нареждат на много добри позиции. Адмирации заслужават постиженията и на Антоан Анков Русев от 8 клас с 90,25 точки, който го поставя на първите места, Карина Миткова Дойнова от 9 клас със 74,87 точки и Елиф Нурай Яшар от 10 клас с 83 точки. Високите им резултати ги подреждат в челната десетка на съответната възрастова група. Това е и тяхната сериозна заявка за победа.
Техните успехи се дължат на постоянството в учебните часове и в работата по проекти, както и високата им лична мотивация за успех. Всичко това е възможно и благодарение на неуморната работа на учителите по немски език, които ежегодно участват в квалификационни курсове и хоспитации в Германия и прилагат най-новите методологии в областта на лингвистиката и дидактиката в чуждоезиковото обучение.

1 отговор

  1. Цвета Чанкова каза:

    Нашето момче е най-доброто! Вахид е големият победител и безспорният номер 1,фаворитът сред най-изявените и изтъкнати ученици в цялата страна по немски език! Браво,ВАЙЧЕ,с радост и гордост четох статията за големия ти успех,уверено вървиш по стъпките на мама,която също навремето беше най-добрата в своята област в същото това училище,където сега си ти!!! Поздравления и за приема ти в СУ и НБУ в специалностите „Немска филология“ и „Германистика“!! Желая ти още много успехи по пътя към върха на знанието и да радваш мама! Чанкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache