11 делегати от БСП в Кърджали на конгреса на партията на 7 и 8 май

Градивен, принципен, убедителен с ясни и силни послания  конгрес и победа на най-достойния  кандидат очакват от 49-ия конгрес на БСП  делегатите социалисти от Кърджалийска област. След него те са категорични, че най-старата партия ще предприеме необходимите промени и  отново ще си върне силните позиции и доверие в обществото, които загуби в последните години, съобщават от БСП в Кърджали в прессъобщение.

 Единадесет са социалистите от областта, които ще участват в заседанието на 49 –ия Конгрес на БСП. Всички общински организации  имат делегати, избрани  на техните конференции. Над 40 процента е подменен и подмладен състава на кърджалийската  делегация спрямо предишния конгрес, което говори, че в партията има приемственост и достойно може да се подмладява. Социалистите ще заседават на 7 и 8 май в зала 1 на НДК.

В Дневния ред на конгреса са включени за приемане и гласуване политически програмни документи, сред които са декларация за 125-годишнината на БСП през август и доклад „България и БСП – състояние и перспективи за развитие“ проследяващ 25 – годишния преход. Последната точка е избор на  национални ръководни органи на БСП. Кърджалийските делегати са категорични, че ще гласуват разумно  и лоялно, заставайки зад предложенията на техните съпартийци.

БСП в Кърджали

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *