Врачката Хайрие от Боян Ботево: Виждам в бъдещето

Повече от 26 гледам на ръка, снимки, вещи, развалям магии (не правя муска) и умея да познавам голяма част от бъдещето и миналото. Всички, които идват са намерили „шифа” (излекуване). Помогнах и на много хора, които имат здравословни проблеми”, казва 54 – годишната гадателка от хасковското село Боян Ботево Хайрие Мустафа Бекир. Всеки ден при нея идват десетки посетители, които искат да знаят бъдещето и миналото си или да се излекуват от болести.

Две възрастни дами от Хасково бяха дошли на визита при леля Хайрие. Те споделиха, че редовно идват при нея при нужда, тъй като разрешава проблемите им. „Познава много, като доктор е. Упътва ни при кой лекар да идем, имаме ли нужда да посетим болница. Ако имаш изчезнал близък или роднина или си загубил скъп предмет и вещ, посочва къде е в момента. Много сме доволни, при нея няма и тарифи, кой колкото и остави”, споделиха възрастните жени.

Славата на  се носи не само в страната, но и в чужбина. При нея идват хора, както от страната, така и от чужбина – Турция, Белгия, Холандия, Германия, дори и отвъд океана – САЩ и Канада. Къщата й се намира до централния път за Боян Ботево. Работи всеки ден с изключение на сряда.

Гледачката Хайрие е родена през 1962 година в кърджалийското село Лясково. Тя страда от епилепсия. От 1989 г. до 1993 г. е на легло – ни жива, ни умряла. Първите 78 дни е в кома. До леглото й бдят денонощно нейните близки, които, заедно със съседи, се сменят да я гледат през всичките тези години. Лекарите не могат да установят причината, но в едно са категорични – Хайрие ще умре и подготвят близките й за края. Слагат я на системи от време на време, но част от тънките й черва изсъхват и се налага да я оперират многократно. След като най-внезапно, за една нощ, тя оздравява! Следва хирургическа намеса. Правят й 8 операции. Отрязват значителна част от тънките й черва, които са се слепнали и не функционират. Сега на всеки 78 дни тя получава малки и големи припадъци.

Съпругът й Мехмедали Бекир е кмет на Боян Ботево за втори мандат.

Гюнер ШЮКРИ

Вижте също...

24 коментара

 1. Анонимен каза:

  Чудя се, как е възможно в 21 век, все още да има хора, които да вярват на врачки и вражалци?! Ако някой е получил, някакво облекчение от някоя си болежка, то това се дължи на така наречения `плацебо ефект`, за който може да се каже, че е медицински феномен, дължащ се преди всичко на индивидуалната мозъчна дейност на пациента. Ако толкова много познава и вижда в бъдещето, защо тогава не познае числата от тотото?

 2. Юсуф каза:

  Намерила е изгоден бизнес жената. Щом не е забранено да се мамят хората, ще се възползва. Ясно е, че всеки с повече от една мозъчна гънка знае, че става дума за измама.
  По-скоро отчаянието кара хората да пълнят гушите на подобни изроди.

 3. уникална е каза:

  Не агитирам никого. Преди 18 години ми разказа факти от миналото и настоящето, които няма как да знае.Стояхме мълчаливо да ни дойде реда, без да коментираме каквото и да било. Към края на деня беше много уморена и каза да влезе снаха ми /съпругата на брат ми/. На мен каза, че ми е гледала преди две години и не съм изпълнила това, което ми е казала.Онемях, защото беше истина.Всичко, което ми предсказа се сбъдна.Сега отново имам проблем и ще отида. Никого не агитирам, но да не отричаме с лека ръка това, което не можем да си обясним. Спомнете си преди много години как е бил възприет телефона например и мн.други.А за числата от тотото – това е темата за лесната печалба и или не й се дава да познае, или й е забранено да ги казва. Който иска да вярва, или да не вярва, но да не ръси обиди, защото никой не знае какво му е дадено да преживее и да не се налага от отчаяние лично да се убеди в способностите на тази жена и да запее другата песен.

 4. Жж каза:

  Пълни глупости. Преди години водих три жени. Такива глупости им наприказва. До ден днешен ги отказа да вярват на гледачки.

 5. Шабан каза:

  Пълни глупости .Нищо не познава тая бил съм 2 пъти с приятели които си мислеха че може да им помогне.Файда никаква.Загуба на време и пари.

 6. Nora каза:

  Pilni gluposti nikakva vrachka ne e.hodih lichno samo gluposti i neverni neshta kaza.priyatelkata imashe problem.na neya oshte po golemi glupostiprosto chovek kogato e v bezizhodica e sposoben da vyarva na vsichko…..za jalost.prosto kakto kazvat namerila lesniya pat za pari…..sramota.kolko smeshna razvyava rikata abe sharlatanka

 7. Анонимен каза:

  И аз така мисля пълни глупости говори

 8. Анонимен каза:

  На мен също ми позна всичко аз съм доволна плюс това тя няма ценоразпис и не те задължава да плащаш оставяш каквото решиш

 9. Sukri каза:

  Jenata e unikalna prez 2012 g moya brat se samobi.i go trsih 2 dni nemojah da go nameriya.posle mi kazaha za tazi jena i zeh slimkata na bratmi i otidah pri neya mi kaza za nego ce e visiyal na darvoto i mikaza tocnoto myasto i kakvo da vidiya na sıshtoto dırvo bratmi viseshe tam

 10. Eskobar каза:

  Nishto ne poznava naluchkavva maka raboti li bashta raboti li ti rabotish li dobre shi si naplume i tvae

 11. Анонимен каза:

  Преди години ми каза че ще имам бебе и наистина се случи, но ми спести че ще се роди мъртво

 12. Мария каза:

  И аз съм ходила до нея не веднага,но не съм доволна

 13. Панчо каза:

  Преди 3 години убиха кучето ни.Имах предположения за извършителя.Взех снимка и отидох при тая жена.С пълна точност назова името на убиеца,каза,че след няколко месеца ще му се случи лошо.Каза,че неговия живот е такъв,не може да заспи,ако някому не стори зло.След 3 месеца този си счупи ръката,вероятно тази,с която убива.Не можело да зарасне повече и му е останала крива,извъртяна на една страна.От тогава и злините за хората намаляха доста.Жената има Дар свише,не бива така да се отрича.Възможно е да не може на всеки да познае.Тя и затова не иска пари,а кой каквото остави.Като не сте доволни защо не сте и казали и да не и оставяте нищо

 14. Мария каза:

  Познава аз съм ходила и съм доволна всичко което ми каза какво се е случило и какво ще стане за в бъдеще абсолютно вярно..

 15. Anonim каза:

  Nishto ne znae , samo bog znae vsickkoo dobro losho za nas

 16. Анйела каза:

  Нищо не познава само лъже хората и им взима парите

 17. Георгиев каза:

  Помага и още как

 18. Цвай каза:

  Да каже тогава кой открадна парите от КТБ. Да каже къде си крие парите Бойко Методиев.

 19. Сами каза:

  Тая е шарлатанка. Помага единствено да олекнат джобовете на лековерните идиоти, които вярват на лъжите й.

 20. denis каза:

  ni6to ne poznava

 21. denis каза:

  sukri nedei da laje6 tova koeto go pi6e6 sa laji

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *