Илия Илиев и Георгиос Павлидис обсъждат мерки за облекчаване трафика на ГКПП “Маказа-Нимфея“

Граничният пункт при Маказа е вторият по натовареност след Кулата. От началото на летния сезон през него преминава и основния поток от румънски  туристи, които пътуват за Гърция. На граничния пункт се чака с часове, а опашките от автомобили са няколко километра и в двете посоки.

Гръцките медии коментират срещата на областните управители на районите от двете страни на граничния пункт, които съвместно вземат мерки по облекчаване на трафика. Според гръцките медии областният управител на Кърджали Илия Илиев след контакти с правителството и е реагирал незабавно, като при натоварване ще се използва и една от входните ленти за изходна.

При преминаване на граждани от страни, които не са членки на Европейския съюз, проверката ще се извършва на отделна лента за движение.

Пред гръцките медии областният управител на  Източна Македония и Тракия – Георгиос Павлидис изрази изключителна благодарност за реакцията на българските власти и за ангажимента на областният управител на Кърджали Илия Илиев за незабавни мерки по облекчаване на пътния трафик през граничния пункт. Павлидис допълни, че проблемът не е изцяло  в пълномощията на местната власт, но облекчаването на трафика е свързано с развитието на туризма и икономиката на двата погранични района.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache