Величко Карабоюков: Не гоним рекорди, а кауза. Участвайте в преплуването на язовир Кърджали!

  • Желанието ни е колкото се може повече хора да се включат в инициативата, казва Величко Карабоюков

Сравнително добър е интересът към инициативата по преплуване на язовир „Кърджали”, каза за „Нов живот” треньорът на децата и момчетата на отбора по водна топка „Арда 2008” Величко Карабоюков. Участие са потвърдили 30 души, надяваме се да станат поне още толкова до старта. Това ще е добър знак за инициативата. Желание да преплуват язовира са изявили плувци от София, повечето от тях непрофесионални. Очакваме потвърждение и от клубове, но изчакваме, защото се съобразяваме с програмата им и предстоящите им състезания, каза Карабоюков. От нашия регион ще дойдат кирковчани. На сайта на инициативата са публикувани условията, регламента, същността и маршрута на спортната обиколка. Той е http://swim.mreja.org/

Величко Карабоюков е пуснал информация за тяхната инициатива и във Фейсбук. Надяваме се на 20 август да стане един голям, хубав празник. Тези, които участват в преплуването на язовир „Кърджали” трябва да носят бележка от личния лекар, че са клинично здрави. Както на всяко едно редовно състезание, целим да получим гаранция, че участниците са в кондиция, каза Карабоюков. Осигурени са и лодките, които ще придружават плувците. И трите години инциативата ни е  била една и съща, но е без резлтат. Тази година ме питат дали ще поставим някакъв рекорд. Рекордът ще го поставим всички заедно едва като ни отворят басейна след 22 години със затворени врати.  Приканваме всички които още се чудят да участват, казва треньорът.

С това състезание организаторите изразяват своя протест, че от 20 години в Кърджали няма закрит плувен басейн.

На 20 август сборният пункт е плаващият ресторант „Моби дик”, пред който състезателите трябва да бъдат в 6 часа. Оттам ще бъдат извозени с лодки до стартовата точка. В 8 часа на завоя на меандъра на река Арда на пътя между селата Рибарци и Стар читак по посока хижа „Боровица” ще бъде даден старт. Финалистите ще приключат обиколката до ресторант „Моби дик”.

Преплуването на язовира ще протече в три етапа.

Радка ПЕТКОВА

Снимка: Архив, Мехмед РЕДЖЕБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache