Усилено изграждат повдигнати зебри по бул. „Беломорски” в Кърджали

Работници започнаха работа по повдигане на пешеходните пътеки, изграждане на изкуствени неравности и опресняване на маркировката по най-рисковото трасе в Кърджали – републиканския път I-5 – бул. „Беломорски”.

Целта е да се обезопаси за гражданите преминаването по оживения булевард, който е част от международния коридор № 9 през Маказа и поема интензивния трафик към Гърция.

SAYT_Babuni_01Изпълнението на ангажимента за новата маркировка се наблюдава от областния управител Илия Илиев е бе тема заседание на Областния съвет за пътна безопасност преди месец и половина. Тогава бяха обсъдени и проблемите с неработещите улични лампи по оживените кръстовища в областния град,  нуждата от ремонт и поддържа на уличната мрежа в общината и хаоса с паркирането на автомобилите.

SAYT_Babuni_02Повдигнатите пешеходни пътеки ще бъдат маркирани в червено и бяло. В момента се работи усилено по „Беломорски” в района на Езиковата гимназия и на кръстовището с ул. „Стадионска”.

Снимки: Мехмед РЕДЖЕБSAYT_Babuni_04

5 коментара

 1. Анонимен каза:

  Mnoooogo sa leki , trqbva po visoki probvax edna za ni6to ne stava Sooori ama e istina

 2. Милен каза:

  Егати държавата. Това си е ЯВНО нарушение на Закона за движение по пътищата, а няма реакция/санкция/ от отговорната институция! Това е по-идиотско и от тъп американски филм. Това тук става наистина, представяте ли си?

 3. Стойчо каза:

  Специално по това трасе е забранено да се разбива асфалта толкова престъпно и да се слагат диги. Пълна идиотия! Кърджали не е България, вече е Булгаристан.

 4. Иванчо каза:

  Между две такива зебри успявам да вдигна 110 км/ч. Голям кеф! И полиция не те засича. Пълен дрифт е. А преди си карахме с 50- пълна скука.

 5. 1234 каза:

  А линейки и пожарни и на тях ли да намаляме скоростта?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache