Нов общински пазар строят в Крумовград

През октомври в Крумовград ще бъде открит новият общински пазар. Той се строи с 880 000 лв., отпуснати от правителството за подобряване на инфраструктурата на града. Освен за изграждането на пазара средства ще бъдат насочени и за основен ремонт на някои централни улици в града.

Общината търси финансиране за пазара от десетина години. Сегашният не може да задоволи нуждите на хората и търговците от града. Кметът Себихан Мехмед обясни, че част от терена на съществуващия пазар през 2001 г. е реституиран и върнат на частно лице. Затова сегашният терен на пазара е недостатъчен. В петъчни сергии се разполагат и на улица, която е основна пътна артерия и това затруднява движението и никак не е безопасно.

Новият пазар ще се разположи на площ от 3,5 дка и ще се набира непосредствено но новата автогара на Крумовград. Малка част от пазара за плодове и зеленчуци ще бъде покрита. Ще има съоръжения, които ще бъдат поставяни и ползвани само в петъчния ден, който е пазарен ден за Крумовград.

Намеренията на общината са пазарът да е готов и открит пред октомври, когато е празникът на Крумовград. Част от отпуснатите от правителството средства ще бъдат използвани за основен ремонт на важни за града улици.

1 отговор

  1. Бай Ганьо каза:

    Ще артисат и още за общинските чиновници търтеи които гледат само аванти да ядат

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache