Повдигат пешеходните пътеки в Кърджали след серия инциденти заради засиления трафик за Гърция през Маказа

Повдигат пешеходните пътеки по бул. „Беломорски” в  Кърджали заради серия от тежки инциденти и рисковото натоварване на трафика за  Гърция през „Маказа“. По протежение на най-невралгичното трасе в Кърджали, което е част от републикански път I – 5 и международен транспортен коридор № 9 от Скандинавския полуостров към пристанищата на Егейско море,  се  изграждат  14 изкуствени неравности.

На три места се монтират т.нар. кабари за убиване на скоростта, а на останалите 11 кръстовища пешеходните пътеки ще бъдат повдигнати с алфалт. Паралелно ще бъде обновена и маркировката по булеварда със специален релефен износоустойчив слой, идентичен с този, който се полага по магистралите.

Възложител на дейностите е ОПУ, а от няколко дни екипи на пътноподдържащата фирма „Трейс груп” работят на участъка.         Стойността на ремонтните работи е 83 000 лева, а парите бяха осигурени от АПИ по настояване на депутата Цвета Караянчева.

Решението за повдигане на пешеходните пътеки по „Беломорски” бе взето от Обществения съвет  за пътна безопасност към областния управител през юни, заради серията от тежки инциденти и рисковото натоварване на трафика през летния сезон. Областно пътно управление изготви техническо задание, което бе одобрено и финансирано от АПИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache