Делюви празници през септември в Златоград, градът на Делю войвода

делюви празници1

От 2001 година община Златоград, съвместно с Етнографския ареален комплекс, организират Делюви празници, посветени на легендарния родопски герой Делю войвода.

Местни самодейци и популярни артисти ще забавляват и тази година жителите и гостите на Златоград, а туристите ще останат впечатлени от ревностната почит на златоградчани към традициите. Преоблечени като занаятчии, търговци и абаджии, фотографи и просто като купувачи и зевзеци, организатори и граждани ще пресъздадат истинската атмосфера на един пазарен ден от миналия век.
Заповядайте и тази година в Златоград – градът на Делю войвода, призовават от общината.

Откриването на празниците е на 17 септември от 17 часа. Ще бъде представена изложбата от пленер „Възрожденският Златоград“ в зала „Станислав Сивриев“, Етнографски ареален комплекс. На другия ден, неделя от  10 часа играят футболен турнир „За купата на Делю войвода”  на стадион „Златоград”.

На 23 септември, петък от  19 часа започва родопска вечер в ресторант на открито ХоРеМаг „Родопи“ с типичните за времето на ястия – мешана скара и боб с лютеница. На 24 септември, събота от 10.30 часа показват възстановката „Един пазарен ден отпреди 100 години” в Етнографския ареален комплекс. От 19 часа започва празнична вечер с участието на група Диана Експрес  в ресторант „Александър“.

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>