Представят опита на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ пред Европейския минен бизнес форум

На 13 септември София е домакин на ключово събитие за развитието на минерално-суровинната индустрия в България и в Европа – Четвъртото издание на Европейския минен бизнес форум. Целта на Форума, който ще бъде открит от министъра на енергетиката Теменужка Петкова, е да се насърчат инвестициите в нови минни проекти.

Организатори са Българската минно-геоложка камара, Министерството на енергетиката и Европейската асоциация на минните индустрии (Евромин).

В панела, посветен на Устойчивото развитие и отговорната минна индустрия, опит ще сподели и инж. Ирена Цакова, оперативен директор на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД.

Форумът ще създаде платформа за дискусия, обмен на идеи, решения и най-добри практики по отношение на всички аспекти на устойчивото развитие в сектора, убеден е проф. д-р Лъчезар Цоцорков – председател на Управителния съвет на Българската минно-геоложка камара.

В София ще пристигне Флор Пулидо, заместник-ръководител на Дирекция „Ресурсна ефективност и суровини“, Европейска комисия.

В различните панели и дискусии ще се включат водещи инвеститори, ръководители на успешни фирми от бранша, научни работници и експерти. Ще се споделят добри практики – на държавно и на корпоративно ниво – в трите основни направления -икономическо, екологично и социално. Очаква се да се включат над 250 участници – високопоставени ръководители и взимащи решения за бранша професионалисти на европейско, национално и корпоративно ниво.

На снимката: Ирена Цакова, оперативен директор на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД

 

2 коментара

  1. Аптал аптал каза:

    Браво на Дънди

  2. Ахмак каза:

    Ще ти купим златни обички

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache