Заместник-министър Георги Костов открива лова в събота в Равен

Заместник-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов,  директорът на Южно централно държавно горско предприятие в Смолян Ботьо Арабаджиев и заместник-директорът на Държавната агенция по горите Красимир Каменов ще открият в събота  новия ловен сезон за групов лов на дива свиня и местен дребен дивеч в дружина Равен. Това научи „Нов живот“ от Бойко Синапов, член на Управителния съвет на дружината. Тук пристига и председателят на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ Иван Петков.

Ловният излет ще започне сутринта в седем часа след задължителния инструктаж от ръководителя на излета по мерки за безопасност,  безопасно боравене с ловно оръжие и  противопожарни мерки. Предвидено е да се ловува в ловищата Гюлджика и Татул.

Във връзка с откриването на ловния сезон  в Ловно-рибарското сдружение в Кърджали се проведе заседание на Управителния съвет. Председателят Васил Дончев обърна специално внимание  на мерките на безопасност, предупреди да не се употребява алкохол по време на лов, защото ще има проверки, да не се стреля по свине майки, да се спазват противопожарните изисквания. Първите излети са най-опасните, важното е да не стават бели. Ние сме хората, които определят реда на ловуване, трябва да сме за пример, категоричен бе той.

Валери КОВАЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache