Момчилград е име в българския, европейския и световен тенис на маса

zdravka-yordanova
  •  Президентът на Българска Мастърс федерация – з. м. с. Здравка Йорданова пред „Нов живот“
  • Общините са основният фактор за развитието на българския спорт

Въпросите зададе

Стайко КАФОВ

На провелото се  в Момчилград от 30 септември до 2 октомври пето Държавно отборно първенство по тенис на маса за мъже и жени – ветерани, под патронажа на кмета на Момчилград инж. Сунай Хасан, присъства и президентът на Българска Мастърс федерация заслужилият майстор на спорта Здравка Йорданова. С нея се срещна и разговаря репортер на „Нов живот“.

– Какво пише във визитката на Здравка Йорданова?

– Заслужил майстор на спорта, президент на Българска Мастърс федерация…

– И още?

– Световен и олимпийски шампион по олимпийско гребане, официален представител на България в Европейското движение за феър плей, член на изпълнителното бюро на Българския олимпийски комитет. Преподавател в Националната спортна академия …

– Каква е  пък визитката на Българска Мартърс федерация?

– Това е една уникална по структура организация. Тя включва най-големите български спортисти по различните видове спорт, които са приключили активната си състезателна дейност. За тях спортът продължава да бъде най-добрият начин на живот. Нашата организация извършва значима социална дейност.

Федерацията ни обхваща повече от 4 000 спортисти от 85 клуба, състезаващи се в над 15 вида спорт. 18 от тези клубаове са по тенис на маса. Съвместно с Българската федерация по тенис на маса организираме състезания съгласно правилата на българските и международните федерации.

– Какви са Вашите впечатления от тениса на маса в Момчилград?

– Момчилград е име в българския, европейския и световен тенис на маса. Доказателство за това са единствената за България европейска шампионска титла, спечелена от момчилградчанката з. м. с. Даниела Гергелчева. Димитър Караиванов бе преизбран за вицепрезидент на Международната асоциация на ветераните-тенисисти, която обхваща организациите от цял свят.

– Наградихте с почетен плакет кмета на община Момчилград инж. Сунай Хасан.

– За нас общините са основният фактор за развитието на българския спорт.

Община Момчилград е една от водещите в тази насока. Това се потвърди и на срещата ни в общината при откриването на Държавното отборно  първенство в присъствието на кмета, зам.- кмета Ерол Мехмед, Димитър Караиванов и президента на „Родопи“ по тенис на маса Ерсин Юмер.

Поздравих общинската администрация за развитието на  момчилградския спорт, за модерната спортна база в града.

Получихме покана от кмета за бъдещи спортни прояви в Момчилград от национален мащаб.

– Какво ще пожелаете преди да отпътувате от Момчилград?

– Здраве и бъдещи успехи на спортистите в Момчилград, да се гордеят, че прославят страната ни и в чужбина!

Снимки: Стайко КАФОВ

zdravka-yordanova1

Поздравления към участниците в Държавното отборно първенство по тенис на маса за ветерани в Момчилград

 

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>