Юнаците от Ардино обраха призовите места на тенис в Пловдив и Панагюрище

Отлично представяне в първия етап на Националния турнир „Млад Олимпиец” за деца до 12 години в Пловдив и в Националния турнир в Панагюрище за всички възрастови групи записаха младите тенисисти и тенисистки на Спортния клуб по тенис на маса „Юнак 2005” от Ардино.

В края на миналата седмица под ръководството на временния треньор Севал Муталибов ардинци обраха призовите места и в двата турнира.

В  „Млад олимпиец” в Пловдив Цветелина Георгиева записа категорични победи над конкурентите в груповата фаза и се класира на първо място в крайното класиране. Във финалната среща тя победи съотборничката си Вероника Кехайова. На трето място се класира Дилек Юсеинова. При момчетата Стивън Адев,  Дженгиз Ахмедов и Нуркан  Гюнайдън са на трето, четвърто и пето място и се класираха за втория етап на състезанието.

В Националния турнир в Панагюрище отлично се представи 10-годишната Сиделя Мутлу. Тя записа категорични победи в груповата фаза, а в решаващия мач за първото място победи състезателката на Перник и стана шампион във възрастовата си група. Първенец в отборното класиране станаха младите тенисистки на „Юнак 2005”. Във възрастовата група до 12 години шампиони са ардинските състезателки.

При момчетата отборът на „Юнак 2005” се класира на първо място в отборната надпревара във възрастовите групи до 10 и до 12 години, а кадетите до 15 години останаха на второ място.

„Доволен съм от представянето на всички състезатели. За пореден път доказахме, че сме един от най-силните и успешни отбори в страната”, заяви временният наставник на отбора Севал Муталибов.

Президентът на клуба Светослав Сашев също е доволен от играта на тенисистите. „Поздравявам всички треньори, състезатели и родители за положения труд! Успехите тепърва предстоят за нас!”, заяви Сашев.

Той изказва своите искрени благодарности към местния бизнесмен Левент Гергинов, който е дарил 4 зимни гуми за микробуса на спортния клуб.

Гюнер ШЮКРИ

tenis-momceta sidelya-mutlu

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *