Кърджалийците Антон и Любка Савови представят в родния си град селекция от елитни световни фотографии

Кърджалийците Антон и Любка Савови, организатори на престижния български Международен Фото Салон под патронажите на Международната Федерация за Фотографско Изкуство, Фотографско общество на Америка и Националното Сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева“ (НСФА) отново се завръщат в родния град със селекция от елитни световни фотографии. Събитието е включено в Програмата от прояви на община Кърджали, посветени на Деня на Кърджали.

Изложбата, която представя най-добрите селектирани творби от третото издание на Международния Фото Салон, се открива в Арт галерия „Кръг” на 22 октомври в 18 ч. и ще покаже общо 51 фотографии от 24 държави и 5 континента.  Част от фотографиите са посветени на Европейските столици на културата общо 50 града от 1985 г. насам), между които са и двете европейски културни столици за 2019 г. – Пловдив, България и Матера, Италия.  Ще бъдат представени фототворби в 6 тематични раздела, както и наградени автори финалисти от България. От фонда на Чилийската фотографска агенция ще видим кадри от изложбата „Естествената природа на Чили”.

В тазгодишния Международен Фото Салон, организиран от двамата кърджалийци, участват 398 професионалисти и любители фотографи от 59 страни, двойно повече от миналата година.

Най-добрите фотографии на 93-ма фотографи от 35 държави се пребориха за финалните 134 награди.

Златко Латев

Златко Латев

Tanveer Hassan Rohan, Бангладеш

Tanveer Hassan Rohan, Бангладеш

Любка и Антон Савови на-детското влакче през 1997 г.

Любка и Антон Савови на-детското влакче през 1997 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache