Слаба активност за референдума в Папрат, почти не пускат бюлетини

wp_20161106_13_52_19_pro

Спокойно протичат изборите за президент и вицепрезидент и национален референдум в джебелското село Папрат. До 14 часа своя вот бяха упражнили 84 души от 590 по избирателен списък. Но в момента реално в селото има 115-120 човека избиратели. Другите са в Турция или на работа из Европа.

Хората обаче не искат да гласуват за референдума. Урната беше почти празна. До 14 часа в нея имаше само седем бюлетини. От комисията казаха, че избирателите отказват да вземат бюлетини за референдума, никой не може да ги накара насила.

От всякъде може би в Папрат изборите минават най-спокойно. Абсолютно никакво напрежение няма. Комисията е много обиграна. Помага на хората. Нашето село е активно във всички избори, заяви председателят на Секционната избирателна комисия Мохамед Мюмюн.

На въпроса на какво се дължи слабата активност за референдума той отговори, че според него въпросите са неразбираеми за хората, трябва да бъдат по-опростени, на по-разбираем език и може би това е причината да не гласуват. Предлагаме на всеки, казваме че има и референдум, който иска гласува, който не иска негласува. Аз лично съм за референдума, заяви председателят на комисията.

Вижте също...

1 отговор

  1. Анонимен казва:

    От партията май са забранявали участие в референдума, това споделят възрастните хора по селата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>