Момчилградчанката Михаела Димова ще се състезава в женския национален отбор по тенис на маса

mihaela-dimova
Михаела Димова от спортен клуб по тенис на маса „Родопи“ – Момчилград е включена в женския национален отбор на България. Тя ще играе в столичната зала „Европа“ в срещите от Европейското отборно първенство в тениса на маса. Мачовете на националите са срещу Испания при мъжете и срещу Беларус при жените. Те ще се играят на 22 ноември от 19 часа.
В състава са включени Теодор Александров, Денислав Коджабашев, Петьо Кръстев, Петко Габровски и Кирил Попов, а треньор на представителния тим е Деян Георгиев.
При дамите ще играят сестрите Мария и Красимира Йовкови, Анелия Карова, Калина Христова и Михаела Димова. Техен наставник е Ани Сариева. За младата надежда Калина Христова (14 г.) това ще е дебют при жените.
Българките ще имат тежка задача срещу тима на Беларус, след като в техния състав е включена двукратната европейска шампионка Виктория Павлович.
По регламент отборите са разделени в по 10 групи.
При мъжете България ще играе с тимовете на Испания и Русия. Жените пък ще спорят с Русия и Беларус.
Първите състави от всяка група се класират напред, а вторите тимове играят бараж за 5 места. Домакините от Люксембург се класират директно за Топ 16 на Европейското отборно първенство.

 

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>