Басейн с минерална вода ще привлича туристи край Джебел

basein

Минерална вода от находището „Джебел“ ще пълни басейна в землището на село Цвятово. Това е намерението на инвеститор,  който иска да осигури привлекателни условия за къмпингуване в имот  с площ над 8 дка в местността  Хаярлък.

Предвижда се там да бъдат разполагани до 10 каравани и 10 палатки едновременно, и обектът да работи целогодишно. Изграждане на нов път не се предвижда, ще се използва досегашният полски път  с макадамова настилка. Освен външния басейн  е планирано монтиране на преносимо джакузи и вана за обикновени водни процедури, хигиенни душове и чешми за общо ползване. Всички съоръжения ще бъдат захранвани с минерална вода.

Сондажът, който отстои на 636 м, е направен през 1977 г. Според последната  балнеологична оценка от миналата година  водата има стабилен физико-химичен състав и  отговаря на изискванията на наредбата за курортните местности.

Инвестиционното предложение е допустимо, гласи становището на Дирекция „Източнобеломорски район“-Пловдив.

Златка МИХАЙЛОВА

Вижте също...

11 отговори

 1. Яшар казва:

  Уха, виж ти! Бахри изпусна далаверата. Докато правеше „политика“ сега някакъв частник ще ползва общите блага…. Честито на джебелчани!

 2. Назим казва:

  Ами ако се окаже, че е собственост на Бахри чрез подставено лице?! Тогава кво правим? Не ви ли прави впечатление колко лесно се е осъществила тази далаверка?!

 3. Анонимен казва:

  Там нямаше ли минерални бани по време на комунизма, поне така си спомням.

 4. Анонимен казва:

  bodata e slabo mineralizana

 5. Анонимен казва:

  tazi voda eslaba mineralizirana dokazano e oşte ot samoto nacalo

 6. anonimen казва:

  lo

 7. Влачи се яко казва:

  Водата не е лоша. По-важният момент е, че обществото ни няма да има полза от нея. Някакви частни интереси надделяха над обществения интерес. Как стана това?

 8. 1977 - 2016 казва:

  Tova „ste“ po-tochno ot na premiera?!:-)

 9. Anonyme казва:

  …..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>