Избирателната активност в „Паисий“ на балотажа е по-ниска

%d0%b8%d0%b7%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b82

Избирателната активност днес – на балотажа, е по-слаба, от колкото през миналата неделя, но пък самото гласуване става по-бързо. Една от причините е, че самата бюлетина е по-къса и по-лесно се ориентират хората в нея, а другата – не се гласува за референдум, което допълнително бавеше избирателния процес. Това споделят председатели на секционни избирателни комисии в СУ „Отец Паисий“.

Точно по обед в секциите в СУ "Отец Паисий" бе тихо и спокойно, тъй като гласуваха по един - двама избиратели

Точно по обед в секциите в СУ „Отец Паисий“ бе тихо и спокойно, тъй като гласуваха по един – двама избиратели

Точно по обед репортер на в. „Нов живот“ видя, че пред секциите няма чакащи и като цяло в коридорите е тихо и почти празно. В самите кабинети, където се извършва гласуването има по един или двама гласоподаватели. Членовете на различни секционни комисии споделят, че до момента са гласували между 15 и 20% от имащите право на глас по списък.

Нещата при нас вървят съвсем нормално и безпроблемно и със същата скорост, както миналата седмица. Няма разлика в активността преди и сега. Само изборният процес протича по-бързо, защото няма референдум, сподели председателят на СИК в 13-та секция Златка Колева, като единствено там се отчита по-голяма активност.

В 20-та секция има спад в активността сравнена с тази през миналата неделя. Предполагат, че причината е заради референдума, тъй като не малко хора тогава се дошли да гласуват заради самия него.

Божидара АНГЕЛОВА

Вижте също...

1 отговор

  1. ХАСАН АЗИС казва:

    Гюлтен нердеессиин
    Нердесиин Гюююлллттен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>