Добра е организацията за гласуване на хората в неравностойно положение

%d0%ba%d1%8e%d1%87%d1%83%d0%ba%d1%85%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d0%bb

.Осем човека с увреждания са извозени към момента до избирателните секции и върнати у дома, 43-ма са гласувалите в подвижната избирателна секция, каза Сабрие Кючукхалил

За да упражнят правото си на глас, хората с увреждания имат две възможности, като услугите се предоставят от общината. Едната е чрез гласуване в подвижна секция, която се занася до домовете на предварително заявилите тази услуга. Втората е да бъдат извозени с кола до съответните избирателни секции, където да гласуват и да бъдат върнати в дома си, каза за в. „Нов живот“ Сабрие Кючукхалил, председател на съсловната организация в клуб на инвалида.

За гласуване в тази подвижна секция за първи тур са били регистрирани 44 избиратели, а днес са 43-ма, тъй като един от гласоподавателите е починал. До момента всички, включени в списъка на подвижната секция са гласували. От началото на изборния ден до обед са извозени с колата осем човека, които са трудно подвижни.За да се осъществи организацията, желаещите се обаждат по телефона и от клуба на инвалида им се насрочва час час, в който ще бъдат превозени.

Тази цялата организация по извозване, гласуване и връщане у дома изисква най-малко половин час време, за да бъде обслужен един единствен човек, поясни още Сабрие Кючукхалил.

Божидара АНГЕЛОВА

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>