Все повече избиратели гласуват машинно

%d0%bc%d0%b0%d1%88%d0%b8%d0%bd%d0%bd%d0%be1

Престрашилите се да гласуват машинно днес са се увеличили в сравнение с тези през миналата неделя. Това споделят председателите на 22-ра и 23-та секция в СУ „Йордан Йовков“, в които има възможност за упражняване на такъв вид гласуване.

По данни в 22-ра секция към момента решилите се да се пробват на машината са толкова, колкото през целия изборен ден на първи тур. В 23-та секция миналата неделя са гласували по този „модерен“ начин 203-ма избиратели, а днес до момента са над 150 човека. Увеличила се е и  възрастовата граница. Немалко са хората в пенсионна възраст, които се пробват. Някои от гласуващите се справят сами, а други – след кратки устни обяснения.

Възрастен мъж се радва, че се е справил с машинното гласуване без затруднения

Възрастен мъж се радва, че се е справил с машинното гласуване без затруднения

Според членовете на тези избирателни секции любопитството на хората надделява и те все повече се решават да опитат нещо по-нетрадиционно.

„То не боляло“ беше възглас на възрастен мъж, който обясняваше на други избиратели, че машинното гласуване е много лесно.

Божидара АНГЕЛОВА

Вижте също...

1 отговор

  1. Paprat казва:

    Ami Huhla ima li sik?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>