Кърджалийката Мария Стоева: Бивш агроном съм, гласувам машинно, защото в младостта си съм внедрявала нови технологии

glasuvane_yy

190 човека бяха гласували до към 14.30 в секция 23 на СУ „Й.Йовков“. По списък гласоподавателите тук са 677. Гласуват по-малко души, в сравнение с миналата неделя, каза председателят на СИК Драгомир Ангелов. Интересното е, че около 70 души са гласували машинно. И млади, и стари избират този метод.

По урната личи най-много вота, тя е почти празна, казват полунашега от комисията в секцията. Едва дъното й се покрило.

glasuvane_yy1Като че ли да оправдае, че в секцията гласуват и машинно, в стаята влиза Мара Стоева със своя приятелка. Тя е пенсионерка. Обяснява, че по лична карта е Мария, но в Кърджали я познават като Мара. За второ път гласувам машинно. Много лесно и удобно е, казва кърджалийката. Тя е дългогодишен учител много години, работила е в училище „Христо Ботев“. А преди това десет години като агроном. Разбира се, че гласувам машинно. Аз съм внедрявала нови технологии в производството, каза възрастната жена и си спомни, че навремето „Нов живот“ е писал glasuvane_yy3за нея. И като внедрявахме разсадо-посадъчната машина, работниците от кооперациите не искаха, държаха на ръчния труд. После видяха, че производителността се качи, казва Мара Стоева. Гласувах в името на доброто на нашата държава, най-после да се стабилизира и да се върнат тези млади хора, които се разпиляха из целия свят. Винаги гласувам, и винаги съм била секретар или председател в комисиите. За първа година не участвам в изборите, каза пенсионерката.

Нов живот видя, че възрастната жена не се затрудни с машинното гласуване. Докато упражняваше вота си, член на комисията й даваше инструкции. Накрая кърджалийката попита шеговито дали „банкомата няма да пусне 50 лева“.

След нея гласува и един възрастен мъж.

В секция 23 гласуват избиратели от бул. „България“, бул. „Беломорски“, бул. „Сан Стефано“ и улиците „Жълтуша“ и“Миньорска“.

Снимки Радка ПЕТКОВА

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>