В ДПС в Кърджали доволни от подкрепата за генерала, Изет Шабан: Очакваме да обединява всички български граждани

dps_11

В щаба на ДПС тази вечер беше тихо, всички бяха вглъбени и вперили поглед в телевизора, по който течеше пресконференция на новия президент, спечелил с подкрепата на гласовете на Движението. Депутатът Ердинч Хайрула също следеше изборните новини, но за вота в Турция. Тук бяха колегата му Мустафа Ахмед, областният лидер Изет Шабан, лидерът на младежкото ДПС Байрам Байрам, кметове на общини, председатели на Общински съвети, общински съветници. Всички бяха видимо в приповдигнато настроение, доволни от изборната победа на генерал Румен Радев. Чуваха се одобрителни възгласи по време на пресконференцията на БСП и новият президент. Ето как коментира резултата областният лидер на ДПС Изет Шабан: Не може да не бъдем доволни  от резултата и от подкрепата си за ген.Радев. Общият резултат за областта е около 53 000 гласа за генерала. Явно има преливане на гласове и от dps_12други партии, коментира той. Ще трябва да направим анализ, за да не говорим наизуст. Но предполагам, че нашият дял от гласовете също се е покачил, каза той.

По отношение на очакванията към новия президент Изет Шабан каза, че очакват от генерала да обединява всички български граждани. Ще кажа едно клише, но когато една държава е била обединена, тя е вървяла добре в развитието си и е била по-силна. От една страна може би имаше наказателен вот. Но от друга страна можем да кажем, че мажоритарният елемент в тези избори, както и безпартийният елемент – подкрепа от инициативен комитет, изигра немалка роля. Румен Радев спечели със своите простички послания – че ще бъде обединител на всички български граждани и че ще работи за интересите на страната. И също каза, че ще бъде коректив на всяка власт, което е много важно за мен. 

Снимки: Радка ПЕТКОВА

Вижте също...

5 отговори

 1. Стрезов казва:

  И върнете Гюндюз на работа!

 2. Хасан казва:

  Вечна дружба с дпс+БСП + Атака + Патроти /Турците с възродители/

 3. Бостан казва:

  гаДОСТ + ГерБорисов = ВНЛюбов
  Тази алтернатива харесва ли ви?

 4. Садък казва:

  Свалихме Боко, сега идва ред да разчистим ДПС!

 5. Turk казва:

  YOK DOVIJDANE DPS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>