По повод 104 години от Освобождението: Представят проекти под надслов „Златоград – по-доброто място за живеене“

zlatograd

104 години от Освобождението на Златоградския край от османско робство и осветяването на първото българско знаме ще се честват на 21 ноември. По повод на годишнината в Златоград са планирани множество тържествени прояви, които започват с представянето на нови проекти под надслов „Златоград – по-доброто място за живеене”. Шестте проекта ще се реализират от общината по Оперативна програма „Региони в растеж» 2014-2020 г., и по тях ще се санират обществени сгради и жилища. Ще бъдат изпълнени мерки за енергийна ефективност в сградата на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в град Златоград”, полицейското управление, сградата на Гранично полицейско управление. Ще бъдат санирани и сградите на Районния съд и Районната прокуратура в града, както и седем многофамилни жилищни сгради.

Официалното тържество ще започне с поднасяне на венци и цветя на паметниците в града, по случай Освобождението на Златоград и шествие от лобното място на Делю хайдутин. За приповдигнато празнично настроение ще допринесе Представителният духов оркестър на Военновъздушните сили в Пловдив, който ще свири на централния площад в родопския град. По-късно ще се проведе тържествен ритуал и заря с участие на 101-и Алпийски батальон и Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили.

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>