Цецка Цачева ще обяви официално Румен Радев за президент в понеделник

%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b2-%d0%b8-%d1%86%d0%b0%d1%87%d0%b5%d0%b2%d0%b0

На 21 ноември в 11 ч. ще се състои връчването на решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за избор на президент и вицепрезидент на България от произведените на 6 и 13 ноември 2016 г. избори. Това се казва в съобщение на пресцентъра на Народното събрание.

На церемонията Румен Радев официално ще получи документите, че ще бъде следващият български президент.

Интересен факт обаче е, че това ще стане в присъствието на прекия му конкурент от двата тура на президентския вот – кандидатът на ГРЕБ Цецка Цачева. Именно тя, в ролята си на председател на Народното събрание, ще открие церемонията.

Удостоверенията и решението на ЦИК обаче ще бъдат връчени на новоизбраните президент и вицепрезидент от председателя на Комисията Ивилина Алексиева.

Новоизбраните президент и вицепрезидент Румен Радев и Илияна Йотова спечелиха 59.37 % от гласовете на втория тур на изборите.

Цецка Цачева и Пламен Манушев (ГЕРБ) са получили 36.16% от гласовете на хората или 1.25 милиона гласа. Това е с над 23% по-малко от резултата на двойката, подкрепена от БСП.

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>