Момчилград срещу Велинград: Големият победител във футбола е приятелството

В сряда на стадиона в Момчилград пристигна автобус с 40 малки футболисти от Велинград. Запитах треньорите на гостите какво ги е накарало в този делничен ден да бият толкова път, те отговориха: приятелството.

Личен приятел съм с момчилградския бизнесмен Фуат Аптула, сподели Ангел Минчев, треньорът на отбора на „Чепинец” до 14 години. Видях модерния стадион и даже поритах топка и на двата  му терена. С колегата ми Стефан Караманов, който е треньор на футболистите до 10 години, решихме да доведем нашите два отбора на стадиона в Момчилград.

dscf3997Децата до 14 години на „Чепинец” от Велинград са многократни първенци на област Пазарджик. Много от тях играят вече като големи в професионалната ни лига. В момента към шестима футболисти на Ангел Минчев са проявили интерес от „Лудогорец”, ”Ботев” – Пловдив, „Берое”, ”Нефтохимик” и още други елитни отбори. Отборът играе в регионалната футболна група.

dscf3992Футболистите ни до 10-годишна възраст на „Чепинец” още нямат изяви, сподели треньорът им Стефан Караманов. За нас мачът ни с „Родопи” – Момчилград е втората ни спортна изява.

В състава на „Чепинец” шестима футболисти бяха на 14 години, а в състава на „Родопи” – 14-годишен беше само един. След загубата момчилградчани се разплакаха, но треньорът на гостите ги поздрави за сърцатата им игра. Така се каляват футболистите ни –  в битки с по-големи и по-опитни, каза треньорът на „Родопи” Митко Календжиев.

Приятелството между момчилградчанина Фуат Аптула и треньора Ангел Минчев доведе велинградските футболисти в Момчилград

Приятелството между момчилградчанина Фуат Аптула и треньора Ангел Минчев доведе велинградските футболисти в Момчилград

Мачът на по-малките момчилградски  футболисти завърши също с победа на гостите. Треньорите на „Чепинец” благодариха на домакините за гостоприемството и ги поканиха да им гостуват във Велинград.

Стайко КАФОВ

Снимки: Стайко КАФОВ

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *