Организацията за връщане на афганистанци обсъдиха в МВР

%d0%bc%d0%b2%d1%80

Създадена е спешна организация за извеждането от РПЦ – Харманли на чуждите граждани с агресивно поведение и хулигански прояви. Те ще бъдат настанени в центрове от затворен тип. Това съобщиха от МВР след проведеното заседание на Националния оперативен щаб по въпросите на миграционния натиск под председателството на вицепремиера и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

Обсъдено е и предстоящото връщане, съгласно договореностите с Афганистан, на техни граждани, задържани на територията на страната ни. Работна група от експерти от ресорните ведомства и агенции ще актуализират някои от дългосрочните мерки от Националния план за действие при усложнена обстановка на българо-турската граница, въведен в действие на 15 септември 2016 г., информират от МВР.

На заседанието на Националния оперативен щаб по въпросите на миграционния натиск са обсъдени разпоредените от премиера в оставка допълнителни мерки за нормализиране на обстановката в РПЦ – Харманли. Мерките са били разисквани вчера по време на спешна среща в Министерския съвет.

В заседанието на щаба, което се проведе в МВР, участваха председателят на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова и председателят на ДАНС Димитър Георгиев. На него бяха и ресорните заместник-министри на вътрешните и на външните работи, на здравеопазването, на финансите, на земеделието и храните, както и заместник-началникът на отбраната, професионалното ръководство на МВР и представители на Българския червен кръст.

Решено е да има допълнителни действия за подпомагане на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) с цел гарантиране на реда и организацията в бежанския център в Харманли след безредиците и недопускане на последваща ескалация на напрежението както там, така и в други регистрационно-приемателни центрове на ДАБ.

Вижте също...

2 отговори

  1. 24 h x 60 min казва:

    Koga?

  2. кж казва:

    Чак сега ли се опитват да бъдат умни?Виждате ли кои ни управляват?Направиха ни за смях пред света.За дереджето,в което сме да не говорим,свикнали сме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>