Повече от 100 машини ще чистят републиканската пътна мрежа в област Кърджали през зимата

Общо 104 специализирани машини ще осигуряват снегопочистването на републиканските пътища в област Кърджали през тази зима, а към днешна дата са налични и необходимите суровини за посрещане на снега, съобщиха от АПИ.
В региона са доставени 2700 т сол, 2740 т пясък и 15 т калциев хлорид. Зимното поддържане на републиканската пътна мрежа е въведено от 1 ноември. Наличните машини са в готовност, разположени са в т.нар. опорни пунктове в областта.
Републиканската пътна мрежа в Кърджалийско е бл8изо 658 км и е в сравнително добро състояние. За поддържането й отговаря Областното пътно управление, то се извършва от ДЗЗД „РПМ Кърджали 2014“. От началото на 2016 г., по програмата за текущ ремонт и поддържане, са инвестирани над 1,7 млн. лв. за ремонти и поддържане на републиканските пътища в областта.

Извършен е и превантивен ремонт за 1,78 млн. лв. на две отсечки от път III-867 Златоград-Бенковски-Подкова, с обща дължина 4,8 километра.
От агенцията напомнят, че всички пътуващи могат да получават актуална информация за пътната обстановка в цялата страна чрез безплатното мобилно приложение LIMA на АПИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache