Учители от Джебел излизат на стачка. Кметът: парите за заплати са изчерпани

Преподавателите от Професионалната гимназия „Руска Пеева“ в град Джебел започват стачни действия от 5 декември, заради неизплатени трудови възнаграждения. Това съобщи за радио Кърджали учителката Даниела Дамянова. С писма за стачните действия са уведомени началникът на Регионалното управление по образованиието в Кърджали, областният управител и директорът на училището. На учителите не са изплатени заплатите за ноември.

Педагозиите са били на среща с кмета на Джебел Бахри Юмер, на която са присъствали и представители на синдикатите. Кметът заявил, че средствата на общината за заплати са изчерпани.

Вижте също...

4 коментара

 1. Анонимен каза:

  БРАВО УЧИТЕЛИ!
  В СУ Бял извор учителите са без заплати от месец май. Чака ги гладна смърт! Помогнете им……..!

 2. Анонимен каза:

  ПРОСТО ЗАПОМНЕТЕ!!!! В ОБЩИНА ДЖЕБЕЛ НЯМА ИСКРА ЗА ЖИВОТ.ТУК НИКОГА НЕ СЕ РАЗГОВАРЯ С РАБОТНИК-РАБОТОДАТЕЛ-СИНДИКАТ.ТУК КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ И СЕ ПРАВИ ТОВА КОЕТО РЕШИ ОБЩИНАТА БЕЗ МНЕНИЕ НА НИКОГО.ОБЩИНАТА НЕ ПОЧИТА ЗАПРАЗНИЦИТЕ НЕ ТЕ ПОЧИТАТ НИТО КАТО РОДИШ НИТО КАТО УМРЕШ,СЛЕПИ,САКАТИ.ТЕ ПРОСТО СИ ГЛЕДАТ СВОЙТА ПАЗВА И ХАЗНА.ДОКАТО ДОЙДАТ ИЗБОРИТЕ.РАЗБЕРЕТЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС.????? НИКОГА КАТО В ДРУГИ ОБЩИНИ НЕ МОЖЕШ ДА ВИДИШ РЪКОВОДСТВОТО СРЕД ОБЩЕСТВОТО.

 3. Француз каза:

  Изглежда в Джебел гнилите ябълки си стоят на общинска хранилка. Треба си чистка, това е!

 4. Анонимен каза:

  И как така се изчерпаха? Как ще оставите хората за празниците без пари?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *