Бойко Синапов: При този цирк в момента ние, животновъдите, ще си получим ли субсидиите?

Животновъдите сме притеснени от политическата ситуация в страната. Никой не излиза да каже какво ще се случи в бранша от тук нататък, ще получим ли навреме останалата част от субсидиите на глава животно, директните плащания на площ и агроекологичните плащания. Това каза за „Нов живот” председателят на Националната асоциация на животновъдите в България Бойко Синапов.

Бойко Синапов

Бойко Синапов

С управляващите в оставка имахме конкретни   краткосрочни и дългосрочни договорености, които се изпълняваха. При този политически цирк в момента не знаем какво ще се случи. Сега разбрахме, че в управляващата коалиция имало и земеделска партия, но никой досега не е дошъл при нас. Новото правителство – дали ще бъде служебно, експертно или партийно, ще продължи ли да изпълнява постигнатите споразумения, които имахме с досегашния кабинет, казва Синапов.

Зимата е най-тежкият сезон за животновъдите.  Нещата в бранша бяха тръгнали. Готови сме твърдо с всякакви позволени средства да защитим интересите си. Ще искаме от новия кабинет да видим стратегията за развитие не само на животновъдството,  но и на целия земеделски отрасъл, категоричен е Бойко Синапов.

„Нов живот“

5 коментара

 1. Иван Динев каза:

  три точки

 2. 11 каза:

  Каква е поуката:
  – Който играе в цирка, накрая си пати!

 3. 12 каза:

  Когато беше проблема при учителите, си траеше. Сега не се оплаквай, че мецката дойде и у вас.

 4. Найн каза:

  Еееей Бойко, докъде се докарахте с тези ГРОБ! Гледаш и не вярваш на ушите си.

 5. 12 каза:

  Бойко адаша е взела парите и е избягал при братя Избегалеви. Пий една студена вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache