Учителите от Професионалната гимназия в Джебел протестират заради неизплатени заплати

13-07-16-98052

Учителите от Професионалната гимназия „Руска Пеева“ в Джебел започнаха протестни действия заради неизплатени заплати. Причината е, че в местния бюджет не са предвидени средства за дофинансиране на училището, след като през лятото то е било прехвърлено на общината от Министерството на земеделието.

Още от председателя на Синдиката на българските учители към КНСБ в Кърджали Нели Арнаудова:

За месец октомври общината е дофинансирала заплатите, а за ноември и декември и още едно плащане за диференцираното заплащане, т.е. три плащания, учителите няма откъде да ги получат. Колегите, след като разбраха, че няма да си получат заплатите, предприеха тези стачни действия. Кметът категорично каза, че няма средства да дофинансира заплатите. Ще има учебен процес, няма да има прекъсване и, ако няма решение на този важен въпрос, ще имат ефективна стачка.

Вижте също...

7 отговори

 1. Осемнайсе казва:

  Горките хора! Ако разчитат на Бахрито, хич не им завиждам. Стария распужия казват, си стоял в кабинета, скъпо обзаведен за сметка на данъкоплатците и си гледал телевизия на плазмата по цял ден. Хич не го е еня как се препитават ибвшите му избиратели.

 2. Три казва:

  А защо така се получава? Новия шеф на кмета – Борисов няма ли пари да дофинансира? Те двамата са в коалиция отдавна. Защото нашто магаре от депесе, сега вече е магари от дос.

 3. Анонимен казва:

  ДАНО ДА ИМА СТАЧКА,ВЪПРЕКИ ЧЕ НЕ ИСКАМЕ УЧИТЕЛИТЕ ДА ОСТАНАТ БЕЗ ПАРИ.ЗАЩОТО В ТЖЗШ УМРЯЛ ГРАД,КОЙТО Е УБИТ ОТ ОБЩИНСКИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ НИЩО НОВО НЕ СЕ СЛУЧВА. ТУК СЕ ЖИВЕЕ ПОД ДИКТОВКА.ТОВА СА РЪКОВОДИТЕЛИ ЧИИТО МУТРИ НЕ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ СРЕД НАРОДА.ТЕ С В ДУПКИТЕ СИ И БРОЯТ ОТКРАДНАТОТО ПРЕЗ МАНДАТА.ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СЕ НАДИГНАТ В ДЖЕБЕЛ.ТУК НИКОГА НЕ Е ДУХАЛ ВЯТЪРЪТ НА ПРОМЯНАТА. ТРЯБВА ДА ДОЙДЕ СИЛЕН СМЕРЧ.

 4. Едно казва:

  Трябва някой да изхвърли боклука! В Джебел всички партийки са се наговорили и заедно изцеждат кръвта на народа. Наредили се на хранилка и си траят на държаван издръжка.
  В Джебел коалицията е ДПС+ДОСТ+ГЕРБ. Всички работят заедно против народа!

 5. анонимен казва:

  към Едно: Право в десятката!

 6. anonimen казва:

  Akidesa stependiyite na detsata ni

 7. anonimen казва:

  Tova vsicko vliya e na detsata

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>