Завърши безплатното саниране на още два блока в Ивайловград

dsc_0142

Приемателна комисия подписа акт 16 за безплатно обновените сгради по „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради’’dsc_0121

Завършени са вече и останалите два безплатно санирани блока по „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради’’ в Ивайловград.

На 2 декември в община Ивайловград Държавна приемателна комисия подписа Акт16 за приемане на блоковете с адреси ул. „Шести септември’’ 6 и „Любимец’’14.

Подменени са дограмите по фасадите и общите части с шест камерна дограма, поставена е топлоизолация по фасадите, направен е основен ремонт на покрива с двойна хидроизолация, поставени са нови бордове от ламарина.

dsc_0133Шпакловани и боядисани са стълбищните клетки, реновирани са стълбищните парапети, поставени са нови пощенски кутии. Извършен е ремонт на общите части, направена е и подмяна на осветлението. Терасите са иззидани и са поставени козирки по всички входове.

Възстановени са тротоарите в околоблоковите пространства и облагородяване на зелените площи.

С изпълнението на мерките за енергийна ефективност в блоковете ще се постигне по-голям топлинен комфорт за обитателите, както и намаляване на разходите за отопление.

dsc_0139С реализирането на „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради’’  Ивайловград е на път да придобие модерен и красив облик.

Припомняме, че освен по Националната програма Ивайловград е с най-много подадени заявления за саниране на сгради по Оперативна програма „Региони в растеж”. Ивайловград се явява директен бенифициент, включен в схемата за финансиране по процедурата за кандидатстване по приоритетна ос 2 на оперативната програма „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони”. Така освен по Националната програма Ивайловград вече заяви проекти по ОПРР за сградите на: Общински исторически музей, Дневен център за деца с увреждания, Общежитие училище, Административна сграда на общината, Административна сграда на Районно управление Полиция, Административна сграда на Пожарна служба, Административна сграда на Гранична полиция и Административната сграда на Районния съд.

Вижте също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>