Иванка Караколева: Община Джебел няма как да покрие заплатите на учителите от „Руска Пеева“, обмисля споразумение с Министерството на земеделието

Проблемът в училището „Руска Пеева“ в Джебел е, че едно училище, което е професионална гимназия по селско стопанство, от Министерството на земеделието преминава към общината без необходимите средства,  каза председателят на Регионалния координационен съвет на КНСБ в Кърджали Иванка Караколева. В разходната част една част от бюджета вероятно е изразходвана предварително. Сигурно ръководството е искало средства от Министерството на земеделието, за да си покрият сметките за парно, ток и други разходи. Сега общината не може да покрие натрупаните в края на годината липси, за да подсигури заплатите на учителите. Моята информация е, че има предварително разбирателство с Министерство на земеделието общината да подпише споразумение, с което министерството да отпусне необходимата сума за работни заплати, а след това общината да му се издължи през следващата година. Дано да стане, за да има решение и на този казус, каза Караколева. За съжаление има доста проблеми в образованието и те се случват всичките предколедно, допълни тя и поясни, че проблемите в гимназията са натрупани не от вчера. Община Джебел няма как да покрие със собствени средства заплатите на учителите. От седемте общини на територията на областта, тя е с с най-нисък дял приходи в сравнение с всички останали. Така, че правят даже героизъм, защото имат училища с малък брой деца, но намират начин да си ги финансират, каза Караколева.

Радка ПЕТКОВА

Вижте също...

6 коментара

 1. Мислител каза:

  Караколева, толкова си безполезна, че само гьонсуратлъка ти те държи още на това публично място! Излез си с достойнство, стига си се увъртала около Караянчева! Дай възможност на хора, които наистина ще защитават интересите на засегнатите да заемат твоето място! Само оставката ти може да те спаси от по-нататъшното ти позорно изгонване от КНСБ.

 2. Анонимен каза:

  H

 3. 16 каза:

  КНСБ съществува само проформа. Няма никакви функции освен да ни залъгва и да смуче пари.

 4. учител каза:

  А теб кога ще те покрием?

 5. Към учител каза:

  НИКОГА!ТЯ Е ВЕЧНА!

 6. експерт каза:

  Но може да се разстреля!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *